20.10.2015 21:16

Foppe de Haan interim bij sc Heerenveen

Foppe de Haan (.r.) kijkt toe tijdens de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Vitesse, die strijden voor een plek in de Europa League na het seizoen 2014/2015. (28-05-2015)
Foppe de Haan (.r.) kijkt toe tijdens de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Vitesse, die strijden voor een plek in de Europa League na het seizoen 2014/2015. (28-05-2015)

Clubicoon Foppe de Haan wordt voor de komende vier wedstrijden interim-trainer van sc Heerenveen. Dat bevestigde De Haan dinsdagavond. Hij vervangt Dwight Lodeweges, die dinsdag opstapte bij de club.

"De bedoeling is dat ik tot de interlandweek de honneurs waarneem, wellicht nog een aantal extra wedstrijden als de zoektocht van de club naar een nieuwe trainer wat langer duurt", vertelt De Haan aan FOX Sports. De Haan staat in ieder geval als eindverantwoordelijke voor de groep van sc Heerenveen tijdens de competitiewedstrijden tegen Willem II, SC Cambuur en FC Twente en het bekerduel met Helmond Sport.

"Het is een vervelende situatie voor sc Heerenveen, maar voor Dwight helemaal. Zo’n besluit neem je niet zomaar. Ik heb wel even moeten nadenken over het verzoek, want mijn vrouw moest er natuurlijk ook achter staan." Foppe de Haan bood zijn hulp eerder deze maand al aan bij sc Heerenveen als bemiddelaar in het conflict binnen het bestuur.

De 72-jarige Fries was van 1985 tot 2004 in dienst van sc Heerenveen als trainer van het eerste elftal. Hij leidde de club onder andere naar de Champions League. In de periode daarna trainde hij Jong Oranje. In 2009 keerde De Haan terug bij sc Heerenveen om jeugdtrainers te begeleiden maar vanwege de aanhoudende onrust en verziekte sfeer keerde hij de club in 2013 de rug toe.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner