21.10.2015 09:17

De Haan terug op oude nest: "Heel kwetsbaar"

Foppe de Haan is aandachtig toeschouwer bij sc Heerenveen - PSV. (18-12-2011)
Foppe de Haan is aandachtig toeschouwer bij sc Heerenveen - PSV. (18-12-2011)

Foppe de Haan moet sc Heerenveen als interim-trainer uit het diepe dal trekken. De club heeft zijn komst woensdagochtend officieel bevestigd. Het clubicoon neemt na het ontslag van Dwight Lodeweges de honneurs waar en heeft vertrouwen in de ommekeer.

Het is een complete chaos in het Abe Lenstra Stadion. Waar de leiding van de club lijnrecht tegenover elkaar staat, zijn de sportieve prestaties ook dramatisch. Heerenveen staat vijftiende met slechts één zege. De Haan heeft er vertrouwen in om het tij te keren.

"Ze hebben een paar opdonders van jewelste gehad, dus wat ze nodig hebben is vertrouwen in zichzelf en misschien wel het belangrijkste: plezier in voetballen", zegt De Haan tegen De Telegraaf. "Het is een heel talentrijk clubje, maar verrekte jong en daarom ook heel kwetsbaar."

De Friezen hebben een aantal belangrijke wedstrijden op het programma. Komend weekend wacht Willem II in Tilburg en een week later staat de Friese derby tegen SC Cambuur op het programma. Tussendoor speelt Heerenveen nog een bekerduel met Helmond Sport.

Na de wedstrijd tegen FC Twente wordt de situatie verder geëvalueerd. Tot die tijd zoekt de club naar een opvolger voor Lodeweges. De Haan: "We gaan nu gewoon even lekker trainen, goed kijken, de poppetjes op de juiste plek neerzetten en dan komt het wel weer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner