21.10.2015 15:41

Cocu heeft vertrouwen in nieuweling Moreno

Daryl van Mieghem (l.) probeert het Héctor Moreno (r.) lastig te maken tijdens PSV - Excelsior. (17-10-2015)
Daryl van Mieghem (l.) probeert het Héctor Moreno (r.) lastig te maken tijdens PSV - Excelsior. (17-10-2015)

PSV-trainer Phillip Cocu heeft veel vertrouwen in Héctor Moreno. De oefenmeester is van mening dat Moreno even moet wennen aan Nederland, maar dat hij zich snel zal ontwikkelen. De Mexicaan kwam afgelopen zomer over van het Spaanse Espanyol, maar speelde in het verleden voor AZ.

"Ik vind het steeds beter gaan, al mogen we wel wat vaker de nul houden", vertelt Cocu aan Voetbal International. "Maar ook toen Moreno er nog niet was, was dat geen zekerheid. Hij heeft al eerder in Nederland gespeeld, maar daarna een groot aantal jaren in Spanje. Dat is een ander soort voetbal, daar worden andere dingen gevraagd. Of je het nu hebt over Luuk de Jong of Andrés Guardado: toen ze hier kwamen hadden ze tijd en ruimte nodig om te wennen."

"Het is zaak dat hij zijn eigen kwaliteiten en persoonlijkheid toevoegt aan het team en dat het totaalplaatje klopt", vervolgt Cocu. "Het begint ermee dat hij zich onze speelwijze eigen moet maken. Pas daarna kan hij zich gaan bezighouden met de organisatorische zaken: de boel neerzetten en een leider zijn. Die ontwikkeling zie ik zeker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner