23.10.2015 20:15

Update: Poulsen mist komende duels van PSV

Simon Poulsen (l.) speelt de bal net op tijd weg tijdens de Champions League-wedstrijd VfL Wolfsburg - PSV. Danuel Caligiuri probeert het met een sliding, maar komt te laat. (21-10-2015)
Simon Poulsen (l.) speelt de bal net op tijd weg tijdens de Champions League-wedstrijd VfL Wolfsburg - PSV. Danuel Caligiuri probeert het met een sliding, maar komt te laat. (21-10-2015)

PSV moet het aankomende zaterdag in de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Twente stellen zonder Simon Poulsen. De Deense vleugelverdediger raakte deze week geblesseerd en wordt niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het treffen van de Tukkers.

Dit bevestigt PSV-trainer Phillip Cocu op de persconferentie voorafgaande aan de wedstrijd. "Hij is voor onderzoek in het ziekenhuis. We moeten afwachten wat er exact aan de hand is, maar hij zit zaterdag niet bij de wedstrijdselectie", stelt de eindverantwoordelijke van de Eindhovenaren.

Poulsen viel afgelopen woensdag geblesseerd uit in de Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Er is dus niet niet bekend wat de kwetsuur van Poulsen, maar voor Jordy de Wijs is dit mogelijk een nieuwe kans op speeltijd in het eerste. De aanvoerder van Jong PSV verving Poulsen in de Champions League en maakte zodoende zijn debuut in de hoofdmacht van PSV. De Wijs kwam tot een kleine veertig wedstrijden in de Jupiler League, maar speelde nog niet in de Eredivisie.

Update: 23-10-2015: 20:15:

De knieblessure van Simon Poulsen is iets ernstiger dan verwacht. Oorspronkelijk dacht men in Eindhoven dat de vleugelverdediger alleen het duel met FC Twente aan zich voorbij moest laten gaan, maar Poulsen mist meer wedstrijden van PSV.

De voorlopige voorspelling na een onderzoek is dat Poulsen minimaal de eerstvolgende drie wedstrijden van PSV moet missen. Dit betekent dat hij niet speelt tegen FC Twente, SC Genemuiden in de derde ronde van de KNVB beker en De Graafschap. 

De Deense verdediger volgt de komende tien dagen een aangepast trainingsschema, waarna de situatie van Poulsen opnieuw wordt bekeken. De back raakte deze week geblesseerd in de Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner