24.10.2015 09:36

Cadeautje van Veldwijk pakt verkeerd uit

Timo Letschert (r.) komt niet eens in de buurt van de bal als hij het luchtduel met Lars Veldwijk aan moet gaan tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - FC Utrecht. (23-10-2015)
Timo Letschert (r.) komt niet eens in de buurt van de bal als hij het luchtduel met Lars Veldwijk aan moet gaan tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - FC Utrecht. (23-10-2015)

Vlak voor het winnende doelpunt van Sébastien Haller in de verloren thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (2-1), had PEC Zwolle dankzij een penalty op voorsprong kunnen komen. Vaste penaltynemer Lars Veldwijk gunde invaller Stef Nijland de eer, maar laatsgenoemde faalde van elf meter.

"Ik wilde de ploeg helpen en heel graag de winnende goal maken. Maar het was gewoon niet goed", concludeerde Nijland. "De bewijsdrang heb je vanaf moment als je invalt. Ik heb dit seizoen nog geen keer in basis gestaan. Ik wilde graag mijzelf, de ploeg en de trainer iets laten zien."

Veldwijk gaf de dus penalty aan zijn ploeggenoot, iets wat Haller niet deed. De Fransman scoorde wel en dus voelt de beslissing als een zware. PEC Zwolle-trainer Ron Jans was echter niet boos op zijn aanvallers. "Lars zei me: 'Stef traint hartstikke goed en dus gunde ik het hem.' Ik breek dus een lans voor de beslissing en voor Stef. Maar het was bepalend vandaag", aldus Jans.

Bram van Polen
De aanvoerder van PEC Zwolle was zwaar teleurgesteld. "Het is gewoon dom, je moet op je poten blijven staan. Haller staat op de achterlijn en kan de bal alleen terugleggen. Je weet dat hij er naar op zoek was, want ze staan met tien man." Van Polen vond dat zijn team de betere was en eigenlijk de punten thuis had moeten houden. "Wij verdienden het om te winnen, maar het zit ons op dit moment niet mee."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner