24.10.2015 10:13

NEC-huurling: "Voetbal is een contactsport"

Todd Kane is in concentratie. De NEC-verdediger kijkt in de wedstrijd tegen Willem II over de bal. (28-08-2015)
Todd Kane is in concentratie. De NEC-verdediger kijkt in de wedstrijd tegen Willem II over de bal. (28-08-2015)

Todd Kane kwam van Chelsea over naar NEC Nijmegen. Een overgang van de ene kampioen naar de andere kampioen, weliswaar op een behoorlijk verschil qua niveau. Ondanks de enorme verschillen geniet de Engelsman wel in Nijmegen. Toch is hij verbaasd over aspecten van het Nederlandse voetbal.

"Hier mag je niet tackelen," zegt Kane tegenover het Algemeen Dagblad. De verdediger kijkt zijn ogen uit in de Eredivisie. De verdediger vindt bovendien dat er teveel schwalbes worden gemaakt. "En dan fluiten de scheidsrechters ook nog niet eens. Verbazingwekkend dat ze erin trappen."

Toch ziet hij niet alleen maar negatieve aspecten van de Eredivisie. Zo geniet de jongeling van de visie van het Nederlandse voetbal. "Een prachtige filosofie," vindt Kane als het op het technische aspect aankomt. De huurling is echter ook van mening dat voetbal een contactsport, maar dat dit in Nederland niet geldt.

"Hier mag je niet tackelen. Voetbal is een contactsport. In dat opzicht gaat een wereld voor mij open. Ik vind het maar vreemd allemaal. Voetbal is toch geen vrouwensport? Maar hier vallen ze zo om, gillen ze en krijgen ze een vrije trap mee. Dat is onbestaanbaar in Engeland."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner