24.10.2015 11:15

Opgeluchte reacties bij NAC na ruime winst

Jelle ten Rouwelaar zet zijn muurtje neer tijdens de competitiewedstrijd NAC Breda - Sparta. (23-10-2015)
Jelle ten Rouwelaar zet zijn muurtje neer tijdens de competitiewedstrijd NAC Breda - Sparta. (23-10-2015)

NAC Breda won vrijdagavond met overtuigende cijfers (4-0) van Sparta Rotterdam. De club uit Breda verkeert vanwege de matige prestaties in de Jupiler League en het vertrek van trainer Robert Maaskant in zwaar weer. Aan de reacties was deze grote uitslag was dan ook meer dan welkom in Breda.

Aanvaller Sjoerd As scoorde tweemaal en had dus een belangrijk aandeel in de zege tegen de Rotterdammers. Na afloop was hij blij en gaf aan dat de ploeg vertrouwen aan het tanken is. "We hebben een moeilijke periode gehad, maar toch had ik het gevoel dat dit eraan zat te komen. Het belangrijkste vandaag was dat we heel compact hebben gespeeld. We hebben nauwelijks kansen weggegeven op een paar scrimmages na. Het gevoel van onoverwinnelijkheid begint te groeien.”

Jelle ten Rouwelaar stond dit seizoen ook al menig keer onder vuur, maar speelde vrijdagavond een sterke pot en was blij met het optreden van de ploeg en van zichzelf. "Ik ben blij dat ik weer een aantal reddingen heb kunnen verrichten om het team te helpen. Ook vandaag weer. Je bent pas dood als je onder de grond ligt. Ik denk dat we vandaag als ploeg een goede prestatie hebben neergezet en dat we daarom een pluim verdienen."

Door de overwinning is NAC tegenstander Sparta tot op twee punten genaderd. Bovendien is de achterstand op koploper Volendam teruggedrongen tot vier punten. De Wijdbroeken hebben alleen nog een wedstrijd in te halen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner