24.10.2015 11:29

Beenhakker hekelt mentaliteit jonge spelers

Leo Beenhakker staart voor zich uit. Tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard is hij aanwezig op de tribune. (13-03-2015)
Leo Beenhakker staart voor zich uit. Tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard is hij aanwezig op de tribune. (13-03-2015)

Leon Beenhakker is al jaren geen trainer meer geweest in de voetballerij. Toch volgt de oud-trainer van onder andere het Nederlandse elftal en Real Madrid de ontwikkelingen in de sport. De achteruitgang van het Nederlands voetbal en het debacle van het missen van het EK is hem uiteraard niet ontgaan. 

Beenhakker zoekt naar een verklaring in een interview met de Volkskrant. Vroeger was het anders volgens hem. Hij is van mening dat de huidige generatie nooit echt hard heeft hoeven werken. Dat heeft een grote invloed op het gebrek aan mentaliteit. "Spelers zijn niet meer bereid om tot het gaatje te doen, ook al doen ze nog zo hun best."

De jonge spelers zijn in de ogen van de criticaster snel aangebrand. "Nu zijn ze meteen beledigd. En hebt je zogenaamd geen respect voor ze. Rot toch op met je respect!" Hij hekelt de mentaliteit van de jonge spelers die slecht tegen kritiek kunnen.

Beenhakker stipt ook aan dat hij het groepsgevoel mist. De ex-trainer vindt dat iedereen teveel met zichzelf bezig is en daarom ontbreekt het gevoel om alles voor elkaar over te hebben. "Bij Feyenoord vroeg ik een speler: 'Weet jij nou wie er naast je zit in de kleedkamer? Niet alleen zijn naam, maar wie hij ís. Woont-ie nog thuis? Hebtie een meisje? Kinderen?' Er moet een band zijn, anders kun je niet als team voetballen. Maar hij had geen idee. Ik vind dat een verarming."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner