24.10.2015 17:47

De Haan gooit het roer om bij Heerenveen

Foppe de Haan is aandachtig toeschouwer bij sc Heerenveen - PSV. (18-12-2011)
Foppe de Haan is aandachtig toeschouwer bij sc Heerenveen - PSV. (18-12-2011)

Foppe de Haan gooit zaterdagavond bij zijn terugkeer als (interim-) trainer van sc Heerenveen het roer volledig om. De 72-jarige oefenmeester heeft vijf wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de basisopstelling van vorige week tegen Feyenoord (2-5 nederlaag).

Deze nederlaag vormde voor Dwight Lodeweges de spreekwoordelijke ‘druppel’, waarna hij besloot op te stappen. De Haan neemt de honneurs daarom voor een korte periode op interim-basis waar. De coach zet bij zijn rentree als trainer Lucas Bijker, Jordy Buijs en Branco van den Boomen op de bank.

Het drietal wordt vervangen door Kenneth Otigba, Caner Çavlan en Morten Thorsby. Daarnaast start middenvelder Joey van den Berg in het centrum van de verdediging en verdediger Jerry St. Juste als controlerende middenvelder.

Aan de zijde van Willem II zijn er geen wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Groningen (2-1 nederlaag). Dat betekent dat Ajax-huurling RIchairo Živković wederom in de basis staat. De spits zal samen met Erik Falkenburg en Lucas Andersen de voorste linie van de Tricolores gaan invullen.

Het duel kan hier LIVE gevolgd worden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner