24.10.2015 22:38

Stans schiet Excelsior voorbij Roda JC: 1-2

Jeff Stans kan zijn geluk niet op als hij Excelsior twintig minuten voor tijd via een prachtige vrije trap op voorsprong heeft geschoten tegen Roda JC. (24-10-2015)

Excelsior heeft zaterdag op bezoek bij Roda JC een zwaarbevochten zege geboekt. De thuisploeg kwam al vroeg op een voorsprong, maar via Sander Fischer en Jeff Stans werd het uiteindelijk 1-2 voor de Rotterdammers.

Roda JC en Excelsior openden hun ontmoeting rustig, totdat Tomi Jurić uit een scrimmage de 1-0 binnen tikte. Daarna kwam Excelsior weliswaar wat beter in het spel, maar Roda JC was via Hicham Faik en opnieuw Jurić dichter bij een goal dan de bezoekers. Roda JC kreeg na het missen van kansen vlak voor rust de rekening gepresenteerd. Bij een corner van Stans was het Excelsior-aanvoerder Fischer die uitstekende wist te timen en de 1-1 tegen de touwen kopte. Het was een terechte afspiegeling van de eerste helft, waarin de teams niet goed voetbalden, maar door de strijd elkaar prima in evenwicht hielden.

De tweede helft begon, met uitzondering van het uitvallen van Arjan Swinkels, rustig. Halverwege het tweede bedrijf eiste Stans de hoofdrol op. Nadat Brandley Kuwas werd gevloerd schoot de middenvelder op fantastische wijze de 1-2 binnen vanaf achttien meter. Acht minuten voor tijd kon de middenvelder het duel definitief beslissen, maar vanaf elf meter faalde Stans jammerlijk. Hierdoor geloofde Roda JC nog in een eindsprint, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer, ondanks zes minuten blessuretijd.

Voor de thuisploeg betekent dit de eerste thuisnederlaag van het seizoen. De Kralingers boeken hun derde zege van het seizoen en stijgen hierdoor naar de elfde plaats. Door de overwinning is Excelsior nu ook alweer vier duels ongeslagen.