25.10.2015 11:43

Zieke El Ghazi niet met Ajax naar Vitesse

Anwar El Ghazi (l.) en Abdoulaye Ba strijden fel om de bal tijdens de Europa League-wedstrijd Fenerbahçe - Ajax. (22-10-2015)
Anwar El Ghazi (l.) en Abdoulaye Ba strijden fel om de bal tijdens de Europa League-wedstrijd Fenerbahçe - Ajax. (22-10-2015)

Ajax moet het tegen Vitesse stellen zonder topscorer Anwar El Ghazi. De aanvaller, met acht doelpunten gedeeld topscorer in de Eredivisie, is ziek en reist niet mee naar Arnhem. Sam Hendriks wordt overgeheveld vanuit Jong Ajax als vervanger.

Dit melden de Amsterdammers drie uur voor aanvang van de wedstrijd via de officiële kanalen. Hendriks is momenteel de man in vorm in de hoofdstad van Nederland, aangezien de spits afgelopen vrijdag met drie doelpunten de winst tegen Fortuna Sittard veiligstelde.

De problemen rondom de spitspositie bij Ajax zijn behoorlijk groot te noemen. Eerste spits Arkadiusz Milik raakte tijdens de interlandperiode geblesseerd, terwijl stand-in Yaya Sanogo al langer niet fit is en zelfs voor zijn laatste kans vecht in Amsterdam. Bij Ajax is men absoluut niet tevreden over de Franse huurling van Arsenal.

Voor Hendriks is het de eerste keer dat hij deel uitmaakt van de wedstrijdselectie van Ajax in een officieel duel. De spits, die twee jaar geleden werd overgenomen van De Graafschap, maakte al wel eens de voorbereiding mee bij het eerste elftal.

Er was kort na de aankondiging van Ajax onzekerheid over de geldigheid van de overheveling van Hendriks, aangezien de spits eerder dit weekend nog uitkwam in de Jupiler League. Voetbal.com deed navraag bij de KNVB, waarop een woordvoerder aangaf dat de stap van Hendriks naar Ajax 1 volgens de regels is.

"We willen talentontwikkeling niet in de weg staan. In dit geval mag Ajax Hendriks naar het eerste elftal halen, omdat hij op vrijdag voor het beloftenelftal heeft gespeeld. Bij Vitesse heb je bijvoorbeeld hetzelfde, als een speler voor Jong Vitesse heeft gespeeld."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner