25.10.2015 14:21

Cambuur vergeet te winnen van ADO Den Haag

Een kopduel tussen twee verdedigers. ADO Den Haag-verdediger Vito Wormgoor wint het duel van SC Cambuur-speler Marvin Peersman. (25-10-2015)

SC Cambuur is er niet in geslaagd om ADO Den Haag in eigen huis te verslaan. Het duel in Leeuwarden eindigde - ondanks een aantal grote kansen voor de thuisploeg - in een gelijkspel.

De eerste helft van SC Cambuur - ADO Den Haag was niet bijzonder enerverend. De Hagenaars kwamen goed uit de startblokken, maar na ruim twintig minuten spelen nam de thuisploeg het initiatief over. Echt gevaarlijk werden de Friezen tijdens de eerste 45 minuten niet.

De grootste kans van het eerste bedrijf was voor ADO Den Haag. Op aangeven van Kevin Jansen kreeg Mike Havenaar een grote mogelijkheid. De Japanner wist zijn directe tegenstander opzij te zetten en kreeg vervolgens een schietkans, maar de spits van ADO Den Haag kreeg de bal niet achter SC Cambuur-doelman Leonard Nienhuis. Tijdens de rust stond daardoor de brilstand op het scorebord.

Twee minuten na rust verdween de brilstand van het scorebord. Édouard Duplan had balbezit aan de linkerkant van het veld. De Fransman besloot de bal voor te geven en vond voor het doel Mike Havenaar. De boomlange spits kopte vervolgens de bal tegen de touwen: 0-1.

Lang kon ADO Den Haag niet genieten van de voorsprong, want na vier minuten stond het weer gelijk in Friesland. ADO Den Haag-verdediger Aaron Meijers ging gruwelijk in de fout na een lange bal van Sander van de Streek. Narsingh kon daardoor alleen af op ADO Den Haag-doelman Martin Hansen. Narsingh bleef oog in oog met Hansen koel en schoot de bal in de rechterhoek: 1-1.

Na de 1-1 van Narsingh kreeg SC Cambuur via Sjoerd Overgoor en Xander Houtkoop nog twee grote mogelijkheden om te scoren. Ook ADO kreeg via Vito Wormgoor nog een grote kans, maar het bleef 1-1 in Friesland. SC Cambuur komt dankzij het gelijkspel op zes punten uit tien wedstrijden. ADO Den Haagheeft nu acht punten. SC Cambuur speelt volgende week de Friese derby tegen sc Heerenveen, terwijl ADO Den Haag bezoek krijgt van Feyenoord.

Door: Jurre Hermans