25.10.2015 16:27

Geen winnaar bij NEC-Groningen na matig duel

Danny Hoesen (r.) wint een duel van NEC-verdediger Lucas Woudenberg in het duel tussen NEC en FC Groningen (25-10-2015)

NEC en FC Groningen hielden elkaar zondagmiddag in balans. Na een matige eerste helft was het FC Groningen die de voorsprong pakte. Na negentig minuten spelen stond er 1-1 op het scorebord. Beide ploegen gingen voor de winst en FC Groningen kwam daar heel dichtbij, maar de lat bracht NEC tweemaal redding.

In de eerste helft was er weinig te bewonderen in De Goffert. NEC begon sterker aan de wedstrijd, maar tot echte kansen kwamen de Nijmegenaren niet. Trainer Erwin van de Looi vertelde voor de wedstrijd dat hij wilde dat zijn backs vooral gingen aanvallen. In de eerste vijfenveertig minuten bleek er sprake te zijn van een muur van vijf verdedigers. NEC was niet bij machte was om die Groningse muur te slopen. Uit het niets was het zelfs FC Groningen dat op voorsprong kwam. Per toeval kreeg Albert Rusnák de bal in zijn voeten. Van zo’n dertig meter haalde de middenvelder zuiver uit. Het enige Groningse schot op doel bleek in de rust genoeg voor de voorsprong. NEC kreeg nog één goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Navarone Foor begon vanaf links aan een lange solo, maar voordat de aanvaller kon uithalen, tikte Lorenzo Burnet de bal voor zijn voeten weg.

Wat voor rust niet lukte voor NEC, gebeurde één minuut na rust wel. Rechtsback Todd Kane gaf een bal laag voor en Christian Santos haalde uit. Zijn schot belandde op de arm van Hans Hateboer. Scheidsrechter Ed Janssen wees resoluut naar de stip. Santos schoot de bal hoog binnen buiten het bereik van Sergio Padt. De snelle gelijkmaker was precies wat de wedstrijd nodig had. Het baltempo ging omhoog en beide ploegen wilden de drie punten binnen slepen. Dat zorgde voor kansen aan beide kanten. Zo raakten Danny Hoesen en Jarchinio Antonia de lat namens de Groningers en zag Santos hoe zijn kopbal gekeerd werd door medespeler Foor.

Beide ploegen schieten weinig op met een punt. NEC blijft op doelsaldo de Groningers voor op de ranglijst. Volgende week zaterdag neemt FC Groningen het thuis op tegen PEC Zwolle. En op zondag mag NEC Nijmegen op bezoek bij AZ.