26.10.2015 11:51

PSV'er afgekraakt: "Hij is niet in vorm"

Doelman Jeroen Zoet geeft de defensie van Oranje aanwijzingen in het EK-kwalificatieduel met Tsjechië. (13-10-2015)
Doelman Jeroen Zoet geeft de defensie van Oranje aanwijzingen in het EK-kwalificatieduel met Tsjechië. (13-10-2015)

Jeroen Zoet is niet in vorm, tenminste dat vinden René en Willy van de Kerkhof. De twee PSV-iconen zien dat de Oranje-international teveel fouten maakt.

Tegen FC Twente en tegen SBV Excelsior was Zoet niet erg sterk, zo is de mening van René van de Kerkhof. "Ik vind dat hij niet in vorm is. Als je ziet hoe hij de ballen weg stompt. De komende wedstrijden uit bij De Graafschap en thuis tegen Utrecht moet de nul maar eens gehouden worden", aldus de oud-PSV'er tegen Omroep Brabant. "Zoet is een beetje uit z’n doen. De foutjes die hij maakt horen niet bij Jeroen Zoet. Het heeft misschien met concentratie of gemakzucht te maken. Dan zie je toch dat er ook nonchalance en foutjes bij een keeper in sluipen."

Zijn tweelingbroer Willy van de Kerkhof is van mening dat niet alleen Jeroen Zoet uit vorm is. Tegen FC Twente (1-3 winst voor PSV) zag hij meerdere spelers zwalken. "Het was een matige wedstrijd, waarin Maher en Narsingh nog niet de vorm hadden waarin we ze graag zien. Het was weinig inspirerend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner