26.10.2015 14:33

Stewart verlaat AZ voor Philadelphia Union

Directeur voetbalzaken van AZ Alkmaar, Earnest Stewart, vertrekt per 1 januari 2016 naar het Amerikaanse Philadelphia Union. Stewart was sinds de zomer van 2010 werkzaam namens AZ.

"Ik ben AZ dankbaar voor de kansen die ik hier gekregen heb", vertelt Stewart op de clubsite van de Alkmaarders. "De afgelopen jaren zijn we als club uit een moeilijke financiële situatie gekomen. Ik ben blij dat ik daarbij heb kunnen helpen. Voor een avontuur in Amerika gaan was een moeilijke beslissing, want ik ga een geweldige groep collega's verlaten. Ik weet zeker dat AZ goede tijden in het vooruitzicht heeft, want de voorwaarden daarvoor zijn hier zeker aanwezig. Tot januari ga ik er samen met Robert Eenhoorn alles aan doen om deze mooie club op een goede manier achter te laten."

Directeur algemene zaken Robert Eenhoorn baalt van het vertrek van Stewart, maar gunt hem een nieuw avontuur. 'Earnest heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het zijn ambitie is om ooit in Amerika aan de slag te gaan. De kans deed zich nu voor. Ik heb de afgelopen periode heel prettig met Earnest samengewerkt, maar ik snap dat hij deze stap wil maken. Ik wens hem alvast veel succes bij zijn nieuwe werkgever", aldus Eenhoorn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner