26.10.2015 16:01

Santos wil hoge ogen gooien met NEC

Christian Santos is wederom belangrijk voor NEC. De aanvaller van de Nijmegenaren brengt de stand tegen FC Groningen gelijk. (25-10-2015)
Christian Santos is wederom belangrijk voor NEC. De aanvaller van de Nijmegenaren brengt de stand tegen FC Groningen gelijk. (25-10-2015)

NEC Nijmegen staat momenteel op een knappe zevende plaats in de Eredivisie, maar Christian Santos wil nóg hoger eindigen met NEC.

"Wie weet kunnen we nog hoger komen dan de zevende plaats", aldus Santos tegenover Omroep Gelderland. "Dan moeten we wel scherper worden bij voorzetten en in de situaties rond het doel. Onze voorzetten zijn vaak veel te makkelijk te verdedigen. Als dat nu beter was geweest, hadden we zeker gewonnen."

Santos scoorde tegen FC Groningen zijn zesde competitietreffer vanaf elf meter. "Ze probeerden mij uit mijn concentratie te brengen, maar ik bleef heel rustig. Ik had mijn hoek al gekozen en de bal er gewoon in geschoten. De eerste helft was niet best van onze kant. Na rust deden we wel wat we moesten doen. We zetten meer druk en waren ook veel gevaarlijker. Drie punten zaten erin. En dat irriteert mij dus wel een beetje."

Santos scoorde dit seizoen al met een fraaie omhaal en probeerde het tegen FC Groningen weer. "Ja, als die ballen zo komen, wil ik het toch proberen. Maar het was niet makkelijk. Als ik twintig procent kans zie, doe ik het zo. Misschien lukt het dit seizoen toch nog een keer. Met zes doelpunten in tien wedstrijden ben ik tevreden en kom ik zeker op die vijftien doelpunten die ik wil maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner