26.10.2015 21:44

Philips Stadion goed gevuld tegen amateurs

Nicolas Isimat-Mirin (m.) en Hectór Moreno (r.) proberen Tjeerd Korf (l.) van koppen af te houden tijdens het bekerduel PSV - SC Genemuiden. (27-10-2015)
Nicolas Isimat-Mirin (m.) en Hectór Moreno (r.) proberen Tjeerd Korf (l.) van koppen af te houden tijdens het bekerduel PSV - SC Genemuiden. (27-10-2015)

Ondanks het feit dat aankomende dinsdag een amateurteam naar Eindhoven komt, zit het stadion van PSV goed vol voor de bekerwedstrijd tegen SC Genemuiden. De club meldt dat er ongeveer dertigduizend kaarten zijn verkocht. Dit terwijl de capaciteit van het Philips Stadion op 35.000 ligt.

PSV-trainer Phillip Cocu is blij dat de fans van de huidige landskampioen hun ploeg ook tegen de amateurs van SC Genemuiden steunt. "Het is heerlijk voor de spelers en het stimuleert enorm", vertelde Cocu op de persconferentie voor het treffen in de beker. Bijzonder genoeg werd de vorige bekerwedstrijd van PSV, tegen Eredivisionist SC Cambuur, veel minder goed bezocht.

SC Genemuiden komt dit seizoen uit in de Hoofdklasse, nadat het vorig seizoen degradeerde uit de Topklasse. De ploeg bereikte de derde ronde van de KNVB beker door eerst de amateurs van ZVV Zaanlandia met 4-0 te verslaan en vervolgens te stunten tegen ADO Den Haag. Cocu waakt dan ook voor onderschatting. "Voor Genemuiden is dit de wedstrijd van het jaar. We moeten scherp zijn. Zij hebben ADO uitgeschakeld, dat zegt wel wat. Natuurlijk moeten wij de volgende ronde halen. Dat is duidelijk. Maar we moeten het professioneel benaderen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner