26.10.2015 22:15

Van der Maarel accepteert één duel schorsing

FC Utrecht kan in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen geen beroep doen op verdediger Mark van der Maarel. De rechtsback kreeg in de wedstrijd tegen PEC Zwolle een directe rode kaart en is voor één wedstrijd geschorst. De schorsing geldt voor alle competities, waardoor Van der Maarel de eerstvolgende wedstrijd van FC Utrecht, in de KNVB beker, mist.

Van der Maarel legde vijf minuten voor tijd in het duel met PEC Zwolle spits Lars Veldwijk neer, die was doorgebroken. Scheidsrechter Eric Braamhaar was onverbiddelijk en toonde een directe rode kaart. Omdat FC Utrecht en Van der Maarel de eis van één wedstrijd hebben geaccepteerd, gaat de schorsing per direct in.

Een voordeel is dat Van der Maarel tijdens de hervatting van de Eredivisie gewoon weer inzetbaar is voor FC Utrecht, dat het duel met PEC Zwolle ondanks dat het met tien man stond wel wist te winnen. Op 1 november staat FC Utrecht tegenover FC Twente in de Eredivisie. De Domstedelingen staan momenteel negende in de vaderlandse competitie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner