27.10.2015 10:49

Dordrecht treft gemotiveerde oud-spelers

Wilmer Kousemaker is aanwezig tijdens de eerste training van FC Dordrecht. (23-06-2014)
Wilmer Kousemaker is aanwezig tijdens de eerste training van FC Dordrecht. (23-06-2014)

FC Dordrecht komt dinsdagavond een aantal gemotiveerde oud-spelers tegen. 'Dordt' neemt het dinsdagavond in de beker op tegen topklasser vv Capelle, waar Wilmer Kousemaker, Jair Balrak en Nick van der Ploeg onder contract staan.

"Het is leuk om weer op de Krommedijk te komen. Daar komt emotie bij kijken", aldus Kousemaker tegenover RTV Rijnmond. Kousemaker moest ruim een jaar geleden - ondanks een doorlopend contract - noodgedwongen vertrekken bij FC Dordrecht. "Ik had liever mijn contract uitgediend, maar ik heb het nu hartstikke naar mijn zin bij Capelle. Achteraf ben ik blij hoe het gegaan is. Ik heb mooie momenten meegemaakt in Dordrecht en daar kijk ik liever op terug. Er zit geen wrok."

Capelle won in de tweede ronde na strafschoppen van MVV. FC Dordrecht is dus gewaarschuwd. "Dat was op basis van de tweede helft ook nog eens terecht, dus niet eens gestolen. Maar het zou niet erg zijn om 'm deze keer wel te stelen. Een goed resultaat is reëel, maar de kans is wel minder als tegen MVV. Bovendien heeft FC Dordrecht een thuisvoordeel. Ze zijn aan hun stand verplicht om te winnen, maar er is altijd een kans om misschien weer te kunnen stunten."

Kousemaker kent het strijdplan van FC Dordrecht. "Het is bekend dat ze één op één spelen en met een beetje risico achterin zullen spelen. Als wij daar iets tegenover kunnen zetten dan liggen er kansen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner