27.10.2015 15:30

Pröpper wil winnen én veel doelpunten maken

Davy Pröpper heeft hier de ruimte om tot een creatieve oplossing te komen. De PSV'er dribbelt op en bekijkt zijn opties. (21-10-2015)
Davy Pröpper heeft hier de ruimte om tot een creatieve oplossing te komen. De PSV'er dribbelt op en bekijkt zijn opties. (21-10-2015)

Als het aan Davy Pröpper ligt, komt PSV dinsdagavond niet in problemen in de derde ronde van de KNVB beker. Dat zou eigenlijk ook niet mogen, want de regerend landskampioen neemt het in Eindhoven op tegen de amateurs vann SC Genemuiden.

De Hoofdklasser is van een ander niveau dan de laatste twee tegenstanders van PSV: VfL Wolfsburg en FC Twente. "Is het lastig omschakelen? Nee, het is een bekerwedstrijd en die zul je moeten winnen. Dan zit je in de volgende ronde." Pröpper erkent dat PSV als eerste taak heeft om te winnen. "Maar je hoopt ook goed te spelen en veel goals te maken", zegt Pröpper in gesprek met PSV TV.

Luciano Narsingh vult de middenvelder aan: "Het wordt lastig om tegen zo'n tegenstander te spelen. Ik denk dat zij veel zullen inzakken. Voor ons is het belangrijk om te winnen, dan gaan we door. We moeten voor een overwinning gaan. Je weet dat je zulke tegenstanders kan treffen in een bekerwedstrijd. Je kan het nooit goed doen. Als je met 2-0 winst is het te weinig, 10-0 is normaal. Voor ons is het zaak om de overwinning boeken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner