27.10.2015 20:16

PSV eenvoudig door tegen dapper Genemuiden

Luuk de Jong kan juichen nadat hij PSV op voorsprong heeft gezet tijdens het bekerduel PSV - SC Genemuiden. (27-10-2015)

Zoals verwacht heeft PSV zich geplaatst voor de achtste finale van de KNVB beker. De club uit Eindhoven rekende dinsdagavond af met Hoofdklasser SC Genemuiden, dat zich kranig verweerde. PSV kwam na rust pas echt los in het Philips Stadion. Door onder meer drie goals van Gastón Pereiro werden de amateurs uit Overijssel met 6-0 verslagen.

SC Genemuiden, dat in de vorige bekerronde verraste tegen ADO Den Haag, kreeg na acht minuten spelen de eerste tegengoal. Uit een hoekschop van Davy Pröpper opende Luuk de Jong met een harde kopbal de score. Het bleek geen voorbode voor een doelpuntrijke eerste helft, want PSV scoorde voor rust niet meer.

De Eindhovenaren kregen wel een aantal goede kansen om de score te verdubbelen. De Jong kreeg vlak voor rust de grootste kans om de 2-0 maken, maar de spits slaagde er van dichtbij niet in om doelman Albert Flier te verschalken. SC Genemuiden kreeg aan de andere kant een aardige mogelijkheid om in de slotminuut van de eerste helft de gelijkmaker maken, maar de moedige amateurs werden niet beloond. Na een mooie aanval schoot Patrick Lip naast.

PSV leek na rust niet goed uit de startblokken te komen, maar na een uur spelen werd plots het een na het andere doelpunt gemaakt. Binnen een paar minuten tijd maakte Pereiro twee doelpunten. Met een heerlijk schot maakte Davy Pröpper even later de 4-0. Nadat Héctor Moreno met een kopbal ook scoorde, besloot Pereiro met zijn derde voor de 6-0 eindstand.

PSV kan zich nu opmaken voor de competitiewedstrijd tegen De Graafschap. Een paar dagen later volgt in de Champions League de cruciale thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg.

Door: Vincent Houttuin