28.10.2015 10:52

Schaars: "Lastigste moment uit carrière"

PSV'er Stijn Schaars (r.) bereidt zich tijdens een training voor op de Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg. (20-10-2015)
PSV'er Stijn Schaars (r.) bereidt zich tijdens een training voor op de Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg. (20-10-2015)

Voor Stijn Schaars is bij PSV niet meer dan een bijrol weggelegd. Dinsdag mocht de middenvelder in de KNVB beker weer een hele wedstrijd spelen. Dat dit tegen de amateurs van SC Genemuiden was, maakte Schaars niets uit.

"Als je er zo lang uit bent geweest dan wil je heel graag voetballen", zegt Schaars tegen De Telegraaf. "We weten allemaal hoe de vork in de steel zit. We hebben Andrés (Guardado, red.) en Jorrit (Hendrix, red.) die het allebei heel goed doen. Dan moet je veel geduld hebben en dat heb ik ook."

"Maar als je de kans krijgt om te voetballen dan begint het te kriebelen en heb je heel veel zin om negentig minuten te spelen. En dan maakt het niet uit dat het tegen SC Genemuiden is", gaat Schaars verder. Een paar weken geleden was hij de schlemiel bij PSV. Als invaller tegen Excelsior verloor hij de bal in blessuretijd en zorgde daarmee voor de 1-1.

"Dat was misschien wel het lastigste moment uit mijn voetballoopbaan. Je hebt geen aandeel in de wedstrijd en toch verliezen we twee punten door mijn toedoen, omdat ik die bal tegen iemand aantrap. Dat voelt zo raar. Het was een ‘eens-in-je-leven-moment’. Ik kan nog honderd keer die bal wegtrappen zonder dat het net op die manier gaat", aldus Schaars.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner