28.10.2015 13:50

De Haan zet hoog in: "Finale is fantastisch"

Foppe De Haan is woedend op het spel van sc Heerenveen tijdens het duel met Willem II. (24-10-2015)
Foppe De Haan is woedend op het spel van sc Heerenveen tijdens het duel met Willem II. (24-10-2015)

Foppe de Haan hoopt dat hij sc Heerenveen richting De Kuip kan loodsen. De Friezen zullen donderdagavond wel eerst in de derde ronde van het bekertoernooi af zien te rekenen met Helmond Sport.

"Met een goede loting, kijk naar PEC vorig jaar, kun je ver komen", aldus De Haan op de clubsite van de Friezen. "Een finale is fantastisch en dat heb ik ze ook voorgehouden. Het blijft wel een gevaarlijke wedstrijd. Helmond is niet slecht, ze winnen met 1-4 bij Eindhoven en hebben allemaal jongens die een goed voetbalopleiding hebben genoten."

De Haan stuurt tegen Helmond Sport dezelfde elf als tegen Willem II het veld in. "Ik houd van stabiliteit. Deze jongens gun ik de kans en laat ik staan, of ze moeten het niet goed doen, dan krijgen anderen de kans", aldus De Haan, die niet geheimzinnig wil doen. "Iedereen doet het op zijn eigen manier, maar alles is bekend, dus waarom zou ik geheimzinnig doen?"

De oefenmeester heeft zijn spelers gewaarschuwd voor onderschatting. "Spelers denken soms van 'dat lossen we wel even op', maar in de beker heb je altijd verrassingen. Bovendien heeft Helmond geen slechte ploeg. Met een aantal zaken moet je rekening houden, maar uiteindelijk moet je uitgaan van eigen kracht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner