28.10.2015 23:16

FC Utrecht in verlenging langs FC Groningen

Ze staan nog nauwelijks een minuut op het veld, maar de spelers van FC Utrecht staan in het bekerduel met FC Groningen al op een 1-0 voorsprong. Het is Bart Ramselaar (m,l.) die de score heeft geopend. (28-10-2015)

Er komt een nieuwe winnaar van de KNVB beker dit seizoen. FC Utrecht versloeg titelhouder FC Groningen in een doelpuntenfestijn en slijtageslag. Na negentig minuten stond het 3-3 in Utrecht, het werd uiteindelijk 5-3.

Nog lang niet alle fans zaten op de stoeltjes in de Galgenwaard, of het stond al 1-0 voor FC Utrecht. Na 43 seconde verschalkte Bart Ramselaar doelman Sergio Padt, waarbij de middenvelder wel hulp kreeg van Johan Kappelhof, die de inzet van Ramselaar van richting veranderde. Vervolgens zakte de wedstrijd wat in, waarbij FC Groningen pas na een half uur echt in de wedstrijd leek te komen. Een pijlsnelle aanval door het centrum leidde de gelijkmaker in. Simon Tibbling bereikte Bryan Linssen, die snel doorspeelde op de vrijstaande Michael de Leeuw. De spits kon vervolgens van dichtbij de 1-1 binnen tikken.

Ook in de tweede helft werd er razendsnel gescoord. Nadat Kasper Larsen achterin een kopduel won, kon Bryan Linssen in één keer door op Robbin Ruiter. De aanvaller van FC Groningen bleef ijskoud en schoof de 1-2 binnen. Een paar minuten later werd het echter alweer 2-2, nadat Mark Diemers zichzelf vrijspeelde op de zestien en met een schuiver Padt verschalkte.

Verlengen of niet verlengen

Een verlenging leek in de maak, maar daar dacht invaller Yassin Ayoub anders over. De middenvelder reageerde tien minuten voor tijd als eerste, nadat Padt moest lossen na een harde kopbal van Ramon Leeuwin. De winst leek voor FC Utrecht te zijn, maar een andere invaller, Jesper Drost, kopte na een goede actie van Hans Hateboer geheel vrijstaand de 3-3 in de korte hoek.

Het bleek de ‘eindstand’ te zijn in Utrecht, waardoor er verlenging nodig was in de Galgenwaard. In de laatste dertig minuten bleek Erik ten Hag de beste troeven achter de hand te hebben. De trainer van FC Utrecht bracht Nacer Barazite in en de aanvaller was betrokken bij de goals in de verlenging. De invaller ramde eerst zelf een bal van buiten de zestien in de linkerhoek en bereikte vervolgens Kristoffer Peterson, die na honderd minuten spelen met een heerlijk, gekrulde bal de rechterkruising bereikte.

In de tweede helft van de verlenging konden beide ploegen geen kracht meer opbrengen om iets te doen aan de tussenstand. Zodoende wordt de bekerhouder uitgeschakeld in de derde ronde en gaat FC Utrecht door naar de achtste finales. De wedstrijden in deze ronde worden midden december afgewerkt.

Door: Jos Boesveld