28.10.2015 21:27

Alberg komt even niet voor in plannen Fraser

Roland Alberg (l.) houdt Rick Kruys (r.) van zich af tijdens de wedstrijd tussen ADO Den Haag en SBV Excelsior. (27-09-2015)
Roland Alberg (l.) houdt Rick Kruys (r.) van zich af tijdens de wedstrijd tussen ADO Den Haag en SBV Excelsior. (27-09-2015)

Roland Alberg was vorig seizoen nog één van de sterkhouders van ADO Den Haag, maar de middenvelder behoorde het afgelopen weekend niet eens tot de wedstrijdselectie toen de Hagenaren het tegen SC Cambuur opnamen. Henk Fraser geeft in Voetbal International tekst en uitleg over zijn keuze.

"We zitten in een fase dat veel aankomt op strijd, beleving en passie. Roland heeft moeite zijn niveau te halen, en dus viel mijn keuze op achttien andere spelers. Iedereen weet ik dat van zijn voetballende kwaliteiten gecharmeerd ben. Hij krijgt altijd veel steun van me, maar ergens is er een grens", aldus Fraser.

ADO Den Haag begon het seizoen goed, maar wist na een overwinning in de eerste speelronde negen keer op rij niet meer te winnen. "Wij konden rust creëren door te winnen van Cambuur. Dat hebben we nagelaten. We zijn al weken bezig met de organisatie, met het verdedigende aspect. Maar het gebeurt nog altijd te vaak dat het misgaat. Het zegt iets over de kwaliteit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner