28.10.2015 22:14

Excelsior blameert zich tegen amateurclub

Een blamage voor SBV Excelsior. De Eredivionist wordt in de derde ronde van de KNVB beker uitgeschakeld door Excelsior '31. Aan Tom van Weert lag het niet: hij scoorde drie keer in Rijssen. (28-10-2015)

SBV Excelsior heeft woensdagavond een flater geslagen in het toernooi om de KNVB beker. De Eredivionist werd uitgeschakeld door Excelsior ’31, dat uitkomt in de hoofdklasse. Het werd in Rijssen 4-3 voor de amateurclub.

Er leek na tien minuten spelen geen vuiltje aan de lucht voor de Eredivisionist. Door doelpunten van Tom van Weert kwam SBV Excelsior al snel op een 0-2 voorsprong. Daarna was het de beurt aan de club uit Rijssen, die Cem Köse en Patrick Gerritsen (twee goals) op een 3-2 voorsprong kwam.

Via Van Weert kwam de club uit de Eredivisie nog op gelijke hoogte, maar Hakim Ezafzafi zorgde twee minuten voor tijd voor de beslissing in de wedstrijd door de 4-3 te maken. Statistiekenbureau Infostrada kwam erachter dat het voor SBV Excelsior de vierde keer in zes seizoenen tijd was dat het werd uitgeschakeld door een amateurvereniging.