29.10.2015 09:16

Groenendijk: "Grootste blamage ooit"

Excelsior-trainer Alfons Groenendijk staat de pers te woord na afloop van het competitieduel Roda JC Kerkrade - Excelsior. (24-10-2015)
Excelsior-trainer Alfons Groenendijk staat de pers te woord na afloop van het competitieduel Roda JC Kerkrade - Excelsior. (24-10-2015)

Excelsior-trainer Alfons Groenendijk beleefde woensdagavond zijn grootste blamage ooit. De Rotterdammers werden in de derde ronde van het bekertoernooi uitgeschakeld door hoofdklasser Excelsior '31. 

Excelsior had na tien minuten een 2-0 voorsprong te pakken, maar de Kralingers verloren uiteindelijk met 4-3. "Voor mij is dit de grootste blamage die ik ooit heb meegemaakt als trainer en als speler", aldus Groenendijk in gesprek met De Telegraaf. "Onbegrijpelijk en ongelooflijk. We moeten dit snel verwerken, want Vitesse wacht alweer over drie dagen. Ik zie dit als een grote schande. Dit mag gewoon niet gebeuren."

"Je roept dit over jezelf af door hier met een bepaalde arrogantie te spelen", zei Groenendijk tegen Radio Rijnmond. "Ik heb de ploeg wel degelijk gewaarschuwd, want dit is ons al vaker overkomen. Ik zal ook kritisch naar mezelf kijken. Je probeert er als trainer van alles aan te doen, maar het is lastig om gemakzucht eruit te krijgen als het erin sluipt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner