29.10.2015 16:55

Sinkgraven: "Fischer moet gewoon scoren"

Karim El Ahmadi (r.) probeert Daley Sinkgraven (l.) bij te houden tijdens de bekerkraker tussen Feyenoord en Ajax. Daar heeft de middenvelder van de Rotterdammers een overtreding voor nodig. (28-10-2015)
Karim El Ahmadi (r.) probeert Daley Sinkgraven (l.) bij te houden tijdens de bekerkraker tussen Feyenoord en Ajax. Daar heeft de middenvelder van de Rotterdammers een overtreding voor nodig. (28-10-2015)

Joël Veltman maakte een eigen goal in het KNVB beker-duel met Feyenoord, waardoor Ajax verloor met 1-0 verloor. Daley Sinkgraven wijst echter naar Viktor Fischer. Hij vindt namelijk dat de Deen zijn kans moet afmaken.

Het was in de eerste helft toen Daley Sinkgraven slim wegliep bij Karim El Ahmadi. Mike van der Hoorn gaf een goede lange pass. Sinkgraven legde de bal goed klaar voor Viktor Fischer, maar de Deen zag zijn inzet worden gekeerd door Kenneth Vermeer.

Daardoor bleef het 0-0, waardoor Feyenoord in de wedstrijd bleef. "Ik baal hier hartstikke van. We speelden de eerste helft erg goed en kregen de druk er goed op. We wonnen veel tweede ballen en daarnaast vonden we ook nog goed de vrije man waardoor we in de derde fase gevaarlijk werden. Dan moet je toch wel scoren", zegt hij in gesprek met RTV Noord-Holland.

Sinkgraven vindt dat Fischer had moeten scoren. "Het was een goede bal van Mike (Van der Hoorn, red.). Ik loerde al een paar keer op die crossbal. Viktor loopt goed naast mij en ik leg hem eigenlijk gewoon neer. Volgens mij twijfelde hij of hij hem in een keer wilde nemen of eerst aan zou nemen, maar dat was de grootste kans. Zo'n bal moet er gewoon in."

Over anderhalf week krijgt Ajax een herkansing. Op zondag 8 november spelen de Amsterdammers opnieuw tegen Feyenoord. "We moeten het dan gewoon eerder afmaken. Dit keer waren wij de betere ploeg. Als je ze maakt is het toch wat makkelijker. Nu blijft het 0-0 en gaan zij opportunistischer spelen. Dan valt hij in een keer goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner