29.10.2015 20:17

NEC veel te sterk voor tegenvallend Sparta

De spelers van NEC Nijmegen vieren het doelpunt van Gregor Breinburg tijdens het bekerduel met Sparta Rotterdam. (29-10-2015)

NEC heeft donderdagavond de achtste finales bereikt van het KNVB bekertoernooi. De Nijmegenaren waren in de derde ronde thuis met 4-0 te sterk voor Sparta Rotterdam, de nummer drie van de Jupiler League. Door twee goals van Gregor Breinburg in de eerste helft en Navarone Foor en Christian Santos in de tweede helft konden de Kasteelbewoners teleurgesteld huiswaarts keren.

NEC startte scherp tegen een ongeconcentreerd spelend Sparta Rotterdam. Gregor Breinburg opende de score met zijn eerste goal in het betaald voetbal. Twintig minuten later deed hij dat nog eens dunnetjes over door van afstand binnen te schieten: 2-0. Sparta Rotterdam kon er weinig tegenover stellen, behalve een poging van afstand van Denzel Dumfries. NEC geloofde het op dat moment wel en spaarde de energie voor de tweede helft.

Na de theepauze wilde Sparta de rug rechtten, maar het was Navarone Foor die een verdedigende keus van de Rotterdammers afstrafte. Marcel Ritzmaier sneed een vrije trap perfect aan, Foor kon controleren en in de korte hoek de 3-0 binnen schieten. Daarna probeerde Sparta het nog wel, maar bleek het aanvallend onmachtig.

NEC rook in de slotfase nog kans om de score uit te breiden, deed er speltechnisch een schepje boven op, maar mogelijkheden voor Christian Santos, Rens van Eijden en invaller Cihat Çelikleverden leverden geen treffers meer op. Wel wist Santos vlak voor tijd vanuit een vrije trap nog een vierde goal te maken. Wie NEC zal treffen in de volgende ronde zal de loting later donderdagavond moeten uitwijzen.