29.10.2015 21:53

Heerenveen ronde verder na kopbal Veerman

Spits Henk Veerman viert zijn doelpunt in de beker tegen Helmond Sport met de supporters van sc Heerenveen. (29-10-2015)

Foppe de Haan heeft zijn eerste succes met sc Heerenveen binnen. De ploeg van de Friese interim-hoofdtrainer bereikte donderdag de achtste finales van het bekertoernooi door Helmond Sport met 1-0 te verslaan.

Henk Veerman maakte op slag van rust het enige doelpunt in het Abe Lenstra-stadion. De lange spits kopte een voorzet van Caner Cavlan via de handen van de Brabantse doelman Wouter van der Steen binnen. Veerman werd in blessuretijd met rood van het veld gestuurd voor het uitdelen van een elleboogstoot.

Heerenveen hield het lang spannend tegen de nummer elf van de Jupiler League. De thuisclub miste een aantal grote kansen om de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. Het bleef bij een treffer van Veerman, die de terugkeerde De Haan (72 jaar) diens eerste overwinning als Heerenveen-trainer bezorgde sinds 2004. De spits kreeg vlak voor tijd rood, waardoor hij zondag de derby tegen SC Cambuur mist.