29.10.2015 23:33

'Matchwinner' Veerman niet eens met rood

Henk Veerman was donderdag de 'matchwinner' én schlemiel bij sc Heerenveen. De spits besliste de bekerwedstrijd tegen Helmond Sport met een doeltreffende kopbal (1-0), maar werd in blessuretijd ook met rood van het veld gestuurd vanwege een elleboogstoot in het gezicht van Aleksandar Bjelica.

"Doodzonde", bromde Veerman bij FOX Sports. "Ik had helemaal niet de intentie om een elleboogstoot te geven, ik wilde gewoon mijn lichaam erin zetten."

Veerman had kort voor dat incident al een akkefietje met Bjelica. "Toen even later die bal kwam, wilde ik me sterk en stevig maken. Ik dacht dat hij er ook in zou springen. Maar in plaats daarvan bukte hij. Ik sprong die bal tegemoet en maakte me breed, hij kwam een beetje onder me te zitten. Heel zuur dat de scheidsrechter daar een rode kaart in zag. Natuurlijk was het dom van mij, maar de scheidsrechter had dit makkelijk met geel kunnen afdoen."

Door die rode kaart dreigt Veerman zondag de Friese derby tegen SC Cambuur te missen. "We zullen zien", zei de spits, die een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal wacht.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner