30.10.2015 09:42

De Haan ziet meevaller na rode kaart Veerman

Foppe de Haan viert het doelpunt van sc Heerenveen in het bekerduel met Helmond Sport. (29-10-2015)
Foppe de Haan viert het doelpunt van sc Heerenveen in het bekerduel met Helmond Sport. (29-10-2015)

Henk Veerman doet zondag niet mee als sc Heerenveen het in de Friese derby opneemt tegen SC Cambuur. De boomlange spits pakte donderdagavond een rode kaart in het bekerduel met Helmond Sport en is dus geschorst. Een meevaller voor interim-trainer Foppe de Haan is dat hij weer kan beschikken over Mitchell te Vrede, die juist terugkeert van een schorsing.

Veerman kreeg in de slotminuut van de bekerwedstrijd de rode kaart nadat hij een elleboogstoot uitdeelde aan Aleksandar Bjelica. Trainer De Haan denkt dat scheidsrechter Siemen Mulder ook een aandeel had in het wegsturen van de spits. "Hij handelde even daarvoor het akkefietje tussen Henk en die verdediger (Bjelica, red.) niet goed af. Als hij dat wel doet is de lucht geklaard. Bovendien trok hij veel te snel rood. Mulder had even afstand van de situatie moeten nemen, dan had hij misschien wel een andere beslissing genomen. Dat heb ik hem ook verteld", aldus de Fries op de clubwebsite van sc Heerenveen.

De Haan baalt van het wegvallen van Veerman, die volgens hem in goede doen was de laatste tijd. "Het heeft veel moeite gekost om hem aan het voetballen te krijgen en dan gebeurt dit. Ontzettend jammer, want Henk beschikt echt over kwaliteiten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner