30.10.2015 15:11

Elia: "Haat van de fans voel je op het veld"

Met een mooi doelpunt zorgt Dirk Kuyt voor de 1-0 van Feyenoord tegen AZ. De aanvoerder viert zijn goal met zijn teamgenoten. (25-10-2015)
Met een mooi doelpunt zorgt Dirk Kuyt voor de 1-0 van Feyenoord tegen AZ. De aanvoerder viert zijn goal met zijn teamgenoten. (25-10-2015)

Eljero Elia heeft genoten van zijn eerste Klassieker in het shirt van Feyenoord. De aanvaller geniet nog steeds na van de 1-0 overwinning in de eigen Kuip.

Feyenoord won door een eigen goal van Joël Veltman in het KNVB beker-duel met Ajax. Daarna barstte het feest los in Rotterdam. Elia voelde tijdens het duel hoe belangrijk de overwinning is voor de Feyenoord-fans. "Het was bijzonder om te merken hoe erg deze wedstrijd tegen Ajax leeft. Ik heb bekerfinales gespeeld en derby's bij Hamburger SV en Juventus, maar het gevoel van De Klassieker is niet te beschrijven", zegt Elia in gesprek met RTV Rijnmond. "De spanning is zo groot, de haat van de supporters naar elkaar toe, die voel je bijna op het veld. Dat heb ik nog nooit gevoeld op het voetbalveld."

Dit weekend staat er voor Elia opnieuw een bijzonder duel op het programma. Hij speelt dan tegen ADO Den Haag en dat is de ploeg waar hij zijn eerste stappen zette in het betaalde voetbal. "Ik kom uit Den Haag, geboren en getogen. Ik ken daar dus veel mensen en dat maakt het een speciale wedstrijd. Veel vrienden van mij zitten op de tribune en ook ik kom er nog af en toe."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner