30.10.2015 17:02

Feyenoord verlengt tot 2020 met Nieuwkoop

Bart Nieuwkoop (r.) schiet via Dirk Kuyt (l.) de 2-1 van Feyenoord tegen AZ binnen. De jonge verdediger krijgt een assist achter zijn naam, aanvoerder Kuyt de goal. (25-10-2015)
Bart Nieuwkoop (r.) schiet via Dirk Kuyt (l.) de 2-1 van Feyenoord tegen AZ binnen. De jonge verdediger krijgt een assist achter zijn naam, aanvoerder Kuyt de goal. (25-10-2015)

Bart Nieuwkoop heeft een nieuw contract getekend bij Feyenoord. De 19-jarige rechtsback heeft zijn huidige verbintenis opengebroken en verlengd. Hij heeft getekend tot en met medio 2020.

De rechtsback maakte tegen De Graafschap zijn basisdebuut voor Feyenoord, omdat Rick Karsdorp geblesseerd was. Na drie duels wordt de Feyenoorder beloond met een contract tot en met 30 juni 2020. "Daar spreekt ontzettend veel vertrouwen uit van de club, waar ik logischerwijs heel erg blij mee ben", zegt hij op de clubsite van de Rotterdammers. "Ook bij mezelf is er geen enkele twijfel, ik voel me op mijn plek bij Feyenoord en het liefst wil ik hier nog heel lang spelen."

Aanvankelijk had Nieuwkoop niet gedacht dat hij nu al zijn debuut zou hebben gemaakt voor Feyenoord. "Dat ik in dit stadium al drie wedstrijden in het eerste elftal achter mijn naam heb staan, is iets wat ik voorafgaand aan dit seizoen niet had verwacht. Dat smaakt naar meer en daarom ben ik blij dat ik mezelf bij Feyenoord verder door kan ontwikkelen."

Een contract voor 4,5 jaar is over het algemeen lang voor een voetballer, maar technisch directeur Martin van Geel heeft vertrouwen in de speler. "De technische staf is heel tevreden over hem. Bovendien heeft Bart zich de afgelopen weken uitstekend staande gehouden in het eerste elftal, op een voor hem nieuwe positie. We zijn er van overtuigd dat hij bij Feyenoord verder door kan groeien."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner