30.10.2015 18:32

Te Vrede vervangt Veerman in Friese derby

De ene spits keert terug van een schorsing, de andere is juist voor de komende twee wedstrijden uitgesloten. Trainer Foppe de Haan van sc Heerenveen hoeft daarom voor de Friese derby van zondag tegen SC Cambuur niet te kiezen. De teruggekeerde Mitchell te Vrede zal in de punt van de aanval de plek overnemen van Henk Veerman. Die lange Volendammer kreeg donderdag in blessuretijd van de bekerwedstrijd tegen Helmond Sport (1-0) de rode kaart, vanwege het uitdelen van een elleboogstoot.

Te Vrede is na drie wedstrijden schorsing weer inzetbaar. "Hij moet aan de bak", aldus De Haan. "Toen hij meespeelde, vond ik dat hij te weinig voor het team deed. Dat ga ik hem ook vertellen."

Bij Cambuur is de inzetbaarheid van verdediger Martijn van der Laan en spits Bartholomew Ogbeche onzeker. "Een race tegen de klok", zegt trainer Henk de Jong, die uitkijkt naar de derby in het 'vijandelijke' Heerenveen. "Deze wedstrijd is alles hier, het betekent zó veel voor de mensen. We willen onze supporters zondag blij en trots maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner