31.10.2015 21:38

Vitesse boekt solide zege op Excelsior

Vitesse heeft zaterdagavond een nagenoeg probleemloze overwinning geboekt op Excelsior. De Arnhemmers zegevierden met 0-3 op Woudestein door doelpunten van Dominic Solanke, Kevin Diks en Milot Rashica, waarmee ze de vijfde plek op de ranglijst consolideren.

De eerste helft bood niet bijster veel spektakel. Van de kansen die er waren, had Vitesse de meeste. Een van deze leverde een penalty op, aangezien Excelsior-verdediger Sander Fischer een onnodige handsbal maakte in zijn eigen strafschopgebied. Dominic Solanke benutte de strafschop koel. Ook in de rest van de eerste helft was Excelsior niet goed genoeg om het Vitesse moeilijk te maken. Het spel van de thuisploeg was niet per se tegenvallend, maar het daagde het uitteam niet uit, waardoor Vitesse met een nipte voorsprong de rust inging.

Excelsior leek de tweede helft met een gezonde agressiviteit in te gaan, maar door een zondagsschot van Kevin Diks vielen de dromen in duigen. De rechtsback schoot van ongeveer 25 meter raak en was gelukkig met het feit dat Excelsior-doelman Tom Muyters naast de bal greep. Vijf minuten na de verdubbeling van de score werd het zelfs 0-3, omdat Milot Rashica de verdediging te snel af was en beheerst afmaakte. Het restant van de tweede helft werd professioneel uitgespeeld door Vitesse, dat niet in de problemen kwam.

Door de overwinning mag Vitesse omhoog kijken in de Eredivisie. De Arnhemmers behouden de vijfde plek en houden de vier bovenste ploegen in het vizier. Volgende week treedt Vitesse thuis aan tegen AZ, dat dan een Europese wedstrijd tegen Augsburg achter de rug heeft. Bij Excelsior is de nederlaag absoluut geen ramp. De twaalfde plek wordt zo goed als zeker gehandhaafd en met volgende week het slecht draaiende Willem II op de rol, is er nog niets aan de hand voor de mannen van Alfons Groenendijk.

Door: Nino Vermeulen