31.10.2015 22:44

Ware thriller bezorgt PSV doelpuntrijke winst

Regerend landskampioen PSV heeft na een oppermachtige eerst helft bijna nog een ruime marge verspeeld. De Graafschap kwam namelijk terug van een 0-3 achterstand na rust. Na de Doetinchemse gelijkmaker schoot het team van Philip Cocu echter weer driemaal raak. Hierdoor wonnen de Eindhovenaren op de Vijverberg: 3-6.

PSV begon furieus en kwam na drie minuten al op voorsprong. Robin Pröpper taste mis bij een voorzet van Andrés Guardado en bezorgde zo de bal bij zijn vrijstaande broer Davy. De middenvelder zette de Eindhovenaren met links op 0-1. Na wat gemiste kansen bracht Andrés Guardado zijn team op 0-2 via een prachtige vrije trap. Aanvoerder Luuk de Jong kreeg daarna nog een goede mogelijkheid via het hoofd. Na ruim een half uur was het opnieuw Pröpper die het net vond. De middenvelder was effectief uit de rebound van een schot van Jürgen Locadia: 0-3.

Na de drie doelpunten in het eerste half uur had het team van Philip Cocu zelfs kansen op veel meer. Deze waren echter niet besteed aan onder meer Luciano Narsingh en opnieuw Locadia. Laatstgenoemde raakte de paal met een schot buiten de zestien. De Graafschap had niets in de pap te brokkelen en kwam niet in het verhaal voor. In de laatste minuut van het eerste bedrijf kwam Andrew Driver aan de bal na een overtreding in het Eindhovense strafschopgebied op Guardado. Driver schoot vervolgens ietwat onverdiend zijn team naar 1-3.

Vlak na rust werd het zelfs 2-3 op de Vijverberg. Nathan Kabasele omspeelde Santiago Arias met een fraai actie op links. De inzet van het hoofd van Cas Peters werd nog gekeerd maar de rebound van Alexander Bannink was Jeroen Zoet te machtig. PSV leek weer te verslappen en het concentratieniveau was laag. De emoties bij de Eindhovenaren liepen op wat Guardado en De Jong op geel kwam te staan. De Graafschap kwam zelfs op 3-3. Dit keer troefde Kabasele tegenstander Arias af bij de eerste paal na een aangeraakte voorzet: 3-3.

Kort daarna bracht Luuk de Jong zijn team echter weer op voorsprong. De aanname en de afronding waren van grote schoonheid: 3-4. De Graafschap kreeg binnen een halve minuut toch weer drie kansen op de gelijkmaker. Van dichtbij waren ze niet besteed aan Bryan Smeets, Bannink en invaller Youssef el Jebli. Jeroen Zoet keerde meerdere malen fantastisch. Luciano Narsingh (3-5) en invaller Gastón Pereiro (3-6) brachten het definitieve vonnis in extremis. Volgende week wacht in het Philips Stadion FC Utrecht. Hekkensluiter de Graafschap gaat dan op bezoek bij NEC Nijmegen.

Door: Koen Larmit