01.11.2015 09:35

Heitinga na zeven jaar terug in de Eredivisie

Ruim zeven jaar na zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie, komt John Heitinga als invaller in het veld tijdens de competitiewedstrijd van Ajax tegen Roda JC. De veteraan begint meteen met het coachen van zijn medespelers. (31-05-2015)
Ruim zeven jaar na zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie, komt John Heitinga als invaller in het veld tijdens de competitiewedstrijd van Ajax tegen Roda JC. De veteraan begint meteen met het coachen van zijn medespelers. (31-05-2015)

John Heitinga kwam deze zaterdag als invaller in het veld bij het competitieduel van Ajax met Roda JC. Hij is zodoende na zeven jaar weer terug in de Eredivisie. In 2008 speelde hij voor het laatst een competitieduel.

Toentertijd stond de mandekker in het veld in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, die Ajax met 5-1 won. Heitinga was goed voor de vijfde en laatste treffer in die wedstrijd. Na dat duel speelde Heitinga nog in het shirt van Ajax tijdens de play-offs voor Europees voetbal, maar daarna besloot de verdediger te vertrekken naar Atlético Madrid. 

Het verhaal is inmiddels bekend. Heitinga verkaste na een kort, maar krachtig Spaans avontuur naar de Premier League. Hij werd daar een dragende kracht bij Everton, maar hield die status niet lang vol. Na avonturen bij Fulham en Hertha BSC besloot de centrumverdediger om terug te keren bij zijn jeugdliefde.

Bij Ajax is Heitinga echter een wisselspeler, belangrijk in de kleedkamer en tijdens rustmomenten op het veld. In de bekerwedstrijd tegen De Graafschap mocht Heitinga voor het eerst sinds zijn terugkeer speelminuten maken in het eerste elftal van Ajax. De schitterende rentree kreeg een heerlijk hoogtepunt, aangezien Heitinga in de 81e minuut in het veld kwam en in de 85e minuut de 2-0 maakte. 

Toch speelde Heitinga sinds zijn terugkeer maar drie wedstrijden, waarvan één volledige in de Jupiler League. "Ik ben blij dat ik terug ben in Amsterdam, maar ik wil natuurlijk spelen", geeft de international toe na zijn rentree in de Eredivisie.

"Ik heb tegen de trainer gezegd dat ik er sta als hij me nodig heeft", gaat Heitinga verder tegenover Amsterdam FM. "We zitten nu op een derde van de competitie, we zullen zien. Ik moet gretig blijven." Heitinga speelde tegen Roda JC zijn 153e wedstrijd in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner