01.11.2015 09:57

Bruma spreekt schande van houding bij PSV

Een foto heeft zelden zoveel emotie in zich gehad. Nathan Kabasele (r.) is door het dolle heen als hij hekkensluiter De Graafschap naast PSV zet met een doelpunt. De huidige landskampioen stond met 3-0 voor, maar geeft die voorsprong weg. Jeffrey Bruma (l.) en Jeroen Zoet liggen er verslagen bij. (31-10-2015)

PSV maakte het zichzelf zaterdagavond onnodig moeilijk tegen hekkensluiter De Graafschap. De ploeg stond na dertig minuten op een 0-3 voorsprong, maar liet de Superboeren terugkomen tot 3-3. Jeffrey Bruma is meer dan ontevreden.

"Hoe we in de tweede helft in eerste instantie voor de dag komen, dat is schandalig", stelt een boze en teleurgestelde mandekker tegenover het Eindhovens Dagblad. PSV maakte de blamage uiteindelijk nog goed en won met 6-3, maar daarmee is dit hoofdstuk voor Bruma nog lang niet gesloten.

"We moeten de beelden morgen nog eens goed nabespreken en kijken wat er beter kan. Dit kon echt niet." PSV trof nu een tegenstander met weinig zelfvertrouwen, maar de Eindhovenaren spelen dit seizoen ook in de Champions League, waar tegenstanders dankbaar gebruik willen maken van onscherpte in de ploeg van PSV.

Door de winstpartij houden de Eindhovenaren druk op koploper Ajax en runner-up Feyenoord. De Rotterdammers komen zondag nog in actie en bij winst worden ze weer gedeeld koploper met de Amsterdammers. In dat geval staat PSV vier punten achter op beide ploegen.