01.11.2015 12:00

De Jong blijft blessurevrij: "Ongelooflijk"

Luuk de Jong viert het scoren van de 3-4 tijdens het competitieduel De Graafschap - PSV. (31-10-2015)
Luuk de Jong viert het scoren van de 3-4 tijdens het competitieduel De Graafschap - PSV. (31-10-2015)

Luuk de Jong stapte zaterdag na het competitieduel met De Graafschap (6-3 overwinning, red.) fit in de bus, maar dat was in het verleden wel anders. Voetbal.com sprak na De Graafschap - PSV met de aanvoerder van PSV.

Kansen tegen De Graafschap

Twee keer eerder keerde De Jong - als speler van FC Twente - terug bij De Graafschap, de ploeg waar de spits veertien competitiewedstrijden voor speelde. Tijdens het seizoen 2010/2011 werd het 1-1 in Doetinchem, waardoor FC Twente het kampioenschap misliep. Een seizoen later werd het 2-1 voor de Tukkers. Zaterdagavond scoorde hij op De Vijverberg zijn eerste treffer tegen De Graafschap, maar de spits had vaker moeten scoren. "Ja, ik had een beetje pech in de eerste helft", aldus De Jong, die tijdens de eerste helft een grote schiet- en kopkans kreeg. "Die eerste bal pakt Jurjus (doelman van De Graafschap, red.) een beetje met geluk. Die tweede kans was een moeilijke kopbal. Die bal kwam er net overheen vallen, een beetje op buikhoogte. Ik moest hem naar beneden koppen en hij kwam ook precies tegen de keeper aan."

Geen blessure

De avond van De Jong was hoe dan ook positief. De spits wist te scoren, PSV pakte drie punten én De Jong raakte voor de verandering niet geblesseerd op De Vijverberg. "Nee, dat is ongelooflijk", lacht De Jong. "Ik heb gescoord, dat had ik nog niet gedaan. En ik ben niet geblesseerd geraakt." De laatste keer dat De Jong met FC Twente op De Vijverberg speelde raakte hij geblesseerd aan zijn enkel. Ook tijdens één van zijn laatste wedstrijden voor De Graafschap blesseerde de spits zich aan zijn enkel. "Ik klapte door mijn enkel bij de zijlijn met FC Twente en tijdens één van mijn laatste wedstrijden bij De Graafschap gebeurde het in dezelfde hoek. Ook toen was het mijn enkel. Ik ben blij dat het deze keer niet is gebeurd", aldus De Jong, die blij was om weer even terug te zijn bij De Graafschap. "Het is altijd leuk om oude bekenden tegen te komen. Mensen van de staf en mensen die hier op het kantoor werken."

Geen voorkeur

Onlangs speelde De Jong met PSV tegen FC Twente. De aanvaller heeft geen voorkeur tussen De Graafschap en FC Twente. "Het is een beetje hetzelfde", vervolgt De Jong. "Ik heb daar ook heel veel mensen waar ik goed mee heb kunnen werken. Bij De Graafschap heb ik maar een jaar/anderhalf jaar in het eerste/beloftenploeg gespeeld. Bij FC Twente heb ik natuurlijk drie seizoenen in het eerste gespeeld en bij De Graafschap vooral in de jeugd. Dat is ook anders, daar ken ik natuurlijk wel meer mensen van. Ik heb een beetje hetzelfde gevoel als bij FC Twente, daar heb ik ook een mooie periode gehad."

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner