01.11.2015 16:20

Eindelijk weer drie punten voor sc Heerenveen

Caner Çavlan (m.) wordt gefeliciteerd door Luciano Slagveer (r.) en Lucas Bijker, maar het blijkt dat de openingstreffer van sc Heerenveen door een speler van SC Cambuur werd gemaakt. (01-11-2015)

SC Heerenveen heeft weer eens gewonnen in de Eredivisie. Na de overwinning op De Graafschap tijdens de eerste speelronde werd SC Cambuur in een tamme Friese derby zondagmiddag met 2-0 verslagen.

De thuisploeg was heer en meester tijdens de eerste helft van de derby. De thuisploeg kwam dan ook al vroeg op voorsprong. Caner Çavlan haalde aan de linkerkant de achterlijn en zag vervolgens dat SC Cambuur-verdediger Wessel Dammers zijn voorzet in eigen doel schoot: 1-0. De thuisploeg bleef na de vroege voorsprong goed voetballen.

Mitchell te Vrede en Jerry St. Juste kregen een goede kans om de score te verdubbelen, maar de 2-0 viel pas in de 34e minuut. Djavan Anderson beging een overtreding op de sterk spelende Çavlan, waardoor sc Heerenveen een strafschop kreeg van scheidsrechter Richard Liesveld. Te Vrede liet vervolgens SC Cambuur-doelman Leonard Nienhuis kansloos vanaf elf meter: 2-0.

Het spelbeeld in de tweede helft bleef onveranderd. De thuisploeg was de bovenliggende partij, terwijl SC Cambuur in balbezit eigenlijk geen kansen wist te creëren. SC Heerenveen kreeg daarentegen al vroeg in de tweede helft via Sam Larsson een goede mogelijkheid, maar zijn prachtige hakbal ging nipt naast het doel van SC Cambuur. Invaller Jack Byrne schoot in de slotfase nog wel een vrije trap namens SC Cambuur op de lat, maar het bleef 2-0 in Heerenveen.

SC Heerenveen heeft na de overwinning op SC Cambuur elf punten. SC Cambuur blijft vanzelfsprekend steken op zes punten. SC Heerenveen gaat volgende week op bezoek bij FC Twente, terwijl SC Cambuur het in eigen huis opneemt tegen FC Groningen.

Door: Jurre Hermans