01.11.2015 21:20

De Haan: "Met kerst moet De Haan hangen"

Foppe De Haan is woedend op het spel van sc Heerenveen tijdens het duel met Willem II. (24-10-2015)
Foppe De Haan is woedend op het spel van sc Heerenveen tijdens het duel met Willem II. (24-10-2015)

Foppe de Haan won de derby van Friesland van SC Cambuur en links en rechts hopen de fans dat de ervaren interim-trainer blijft bij Heerenveen. Volgens De Haan is dat geen optie.

"Met kerst moet De Haan hangen, dat heb ik mijn vrouw Geke beloofd", zegt hij in gesprek met Metro. De Haan is interim-trainer sinds Dwight Lodeweges vertrok bij de club. De inmiddels 72-jarige trainer ziet dat zijn ploeg de derby van Friesland tegen SC Cambuur winnend wist af te sluiten (2-0). "Dit is toch hartstikke leuk? Dat je de derby wint en dat de mensen blij naar huis gaan?"

De Haan werd ook gevraagd waar het mis is gegaan bij de club. Hij denkt dat de club te groot dacht. De trainer houdt het liever makkelijk. "Eigenlijk is het simpel: zorg voor een goede trainer die aantrekkelijk speelt, waarmee het voor het bestuur makkelijker is om bij sponsors aan te kloppen. Daar heb je toch niet veel man voor nodig?"

Dreigtelefoontjes
Voorafgaand het duel met Cambuur werd bekend dat De Haan enkele dreigtelefoontjes kreeg. De Haan houdt wel van voetbalhumor, maar dit gaat hem te ver. "Ach, ik kan me een keer herinneren dat er voor de derby tegen FC Groningen een leunstoel, een pot geraniums en een schemerlamp stonden. Of ik dat erg vind? Nee, dat is toch humor? Liever dat dan het andere", waarmee hij op de dreigtelefoontjes doelt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner