01.11.2015 21:34

El Hamdaoui sloeg lucratieve deals af voor AZ

Ongeveer 4,5 jaar na zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie, is Mounir El Hamdaoui (r.) terug op de Nederlandse velden. De Marokkaan probeert hier langs Janio Bikel te komen. (01-11-2015)
Ongeveer 4,5 jaar na zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie, is Mounir El Hamdaoui (r.) terug op de Nederlandse velden. De Marokkaan probeert hier langs Janio Bikel te komen. (01-11-2015)

Mounir El Hamdaoui maakte zondag zijn rentree voor AZ Alkmaar in het duel met NEC Nijmegen (2-4 verlies). De aanvaller had echter ook miljoenen kunnen verdienen in het buitenland.

El Hamdaoui zegt na het verloren duel met NEC dat hij graag wilde voetballen. Mede daarom koos hij voor AZ en niet voor een lucratief avontuur. "Er waren wel een aantal buitenlandse clubs die me wilden hebben", bevestigt hij in gesprek FOX Sports. "Maar dat wilde ik nog niet. Er waren wat clubs bij uit het Midden-Oosten, ja. Maar nu nog niet."

Bij zijn debuut liet El Hamdaoui sporadisch zien dat hij nog steeds over veel kwaliteiten beschikt. Een droomrentree werd het niet. AZ verloor en El Hamdaoui wist het net niet te vinden. Toch blikt de Marokkaan tevreden terug op zijn eerste speelminuten bij AZ. "Het was best aardig, maar het was een begin, na een lange tijd niet gevoetbald te hebben. Het was weer even wennen. Ik had nog een kans die de keeper pakte, dus ik had er ook nog eentje kunnen maken."

El Hamdaoui strandde bij AZ nadat zijn contract bij ACF Fiorentina in juni afliep. De spits kon geen geschikte club vinden en besloot halverwege september aan AZ te vragen of hij mee kan vragen. Een kleine anderhalve maand later oogt de spits fit. "Het is moeilijk om in procenten te zeggen hoe ik ervoor sta, maar ik ben wel aardig fit. Je moet alleen wel je ritme nog weer terugkrijgen. Mijn teamgenoten proberen me al veel te zoeken, ik ben sowieso iemand die veel en vaak de bal wil hebben. Dan kan ik dreigend zijn. Dat gaat wel groeien, denk ik."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner