01.11.2015 21:43

Balende Heitinga: "Dit had ik niet gedacht"

John Heitinga maakte in het duel met Roda JC Kerkrade pas zijn eerste minuten in de Eredivisie sinds zijn terugkeer bij Ajax. De verdediger geeft toe dat hij zijn huidige rol erg marginaal vindt.

In gesprek met Metro laat Heitinga weten dat hij uiteraard hoopte op meer speelminuten. "Tsja, toen ik tekende bij Ajax had ik inderdaad nooit gedacht pas op 31 oktober mijn eerste speelminuten in de Eredivisie te maken", zegt hij na het duel met Roda JC (6-0). "Maar ik kan het niet terugdraaien. Het is niet dat ik nu pas honderd procent fit ben. De trainer heeft zijn keuzes gemaakt."

Frank de Boer kiest steevast voor Mitchell Dijks, Jaïro Riedewald, Joël Veltman en Kenny Tete in de verdediging. Zo nu en dan wisselt hij, maar Heitinga weet dat dat slechts sporadisch is. "Hij wisselt niet veel door. Ik las ergens dat hij eigenlijk maar zeventien spelers gebruikt heeft. Je merkt dat hij vasthoudt aan vastigheid. De jongens die niet spelen zoals Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Ricardo van Rhijn en ik moeten het de trainer gewoon zo lastig mogelijk maken."

Heitinga probeert de groep scherp te houden en jonge jongens te helpen om zich te verbeteren. Mede daardoor wordt de vraag gesteld of Heitinga niet meer een assistent-trainer is. "Nee, ik voelde me geen assistent-trainer. Zo’n rol ambieer ik wel voor later maar niet voor nu. Dat is niet waar ik voor terug ben gekomen. Maar het leuke is dat ik me een dag voor de wedstrijd op de training wel bemoeide met de corners. Over hoe we een blok moeten zetten en als we daar tegen Roda dan de eerste goal uit maken, is dat mooi meegenomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner