02.11.2015 10:45

De Haan na winterstop sowieso weg als trainer

Foppe de Haan heeft maandag bevestigd dat hij het seizoen niet afmaakt als trainer van sc Heerenveen. De clubman keerde terug in Friesland na het ontslag van Dwight Lodeweges, maar hij blijft hooguit tot de winterstop.

Op de clubwebsite van sc Heerenveen, dat afgelopen weekend voor het eerst sinds de eerste speelronde van de Eredivisie weer eens wist te winnen in de vaderlandse competitie, geeft De Haan aan dat het een zware baan is om trainer te zijn van sc Heerenveen, waardoor hij het niet een heel seizoen vol kan houden.

"Ik vind het prachtig om te doen, maar het kost me ook veel energie. Ik blijf hooguit tot de winterstop", is de inmiddels 72-jarige De Haan meer dan duidelijk. De interim-trainer bereikte bij zijn terugkeer wel meteen een mooie mijlpaal, want de overwinning op rivaal SC Cambuur betekende zijn honderdste overwinning als trainer van sc Heerenveen.

Het is nog niet bekend wie De Haan moet opvolgen in Friesland. Als de trainer inderdaad tot aan de winterstop aanblijft, is hij bij nog zeven wedstrijden de eindverantwoordelijke bij sc Heerenveen. Op 20 december spelen de Friezen de laatste wedstrijd voor de winterstop. Daarvoor komt de ploeg nog uit in de achtste finale van de KNVB beker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner