02.11.2015 16:48

Fischer na 6-0: "Goed, maar niet fantastisch"

Al na vier minuten scoort Victor Fischer (l.) de 1-0 voor Ajax tegen Roda JC. Aanvoerder Davy Klaassen (r.) is er als eerste bij om deze treffer met hem te vieren. (31-10-2015)
Al na vier minuten scoort Victor Fischer (l.) de 1-0 voor Ajax tegen Roda JC. Aanvoerder Davy Klaassen (r.) is er als eerste bij om deze treffer met hem te vieren. (31-10-2015)

Ajax won met 6-0 van Roda JC Kerkrade. De Amsterdammers lieten geen spaan heel van de Kerkraders, maar Viktor Fischer was nog niet helemaal tevreden.

De Deense aanvaller was blij met de drie punten, maar is zeker niet euforisch na de overwinning. "Ik vond het geen fantastische overwinning, maar een goede. Een fantastische zege boek je op een sterkere tegenstander", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "We hebben goed gevoetbald en een paar mooie doelpunten gemaakt. We spelen op dit moment goed als team. Dit had na de uitschakeling bij Feyenoord een lastige wedstrijd kunnen worden als we er niet klaar voor waren geweest. Maar we hebben het onszelf makkelijk gemaakt. En dat is de focus die we elke wedstrijd moeten hebben."

Binnen vier minuten stond Ajax al op een 1-0 voorsprong. Bij rust stond het 3-0, waarna Ajax de tweede helft nog drie keer scoorde. "Dat hoort zo in dit soort wedstrijden. Je moet doorgaan, dan win je met 6-0. En dat vinden de fans mooi. Elke wedstrijd wil ik beter spelen dan de vorige. En als dat niet lukt, dan ga ik arbeid leveren."

Fischer probeert elk duel het maximale eruit te halen. In het KNVB beker-duel met Feyenoord miste Fischer een grote kans op de 0-1. Toch was hij daarna nog steeds actief. "Het team heeft niks aan een Viktor Fischer die staat te zeuren als het even niet lekker gaat. Ook na die gemiste mogelijkheid ben ik doorgegaan en bleef ik geloven in een doelpunt. Helaas lukte het niet om te scoren. Dus moest het tegen Roda JC gebeuren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner