03.11.2015 09:59

Twente houdt voet bij stuk; 1.700 euro boete

Een bizarre zaak is nog steeds gaande in Enschede. De club eist een schadevergoeding van 1.700 euro van kunstenaar Pier van Dijk, die in augustus met een kunstproject de grasmat in de Grolsch Veste onder handen nam.

In augustus bracht Pier van Dijk een ode aan naamgenoot Dick van Dijk, die vroeger speelde voor FC Twente en in 1997 overleed. Hij strooide met graszaad de naam van Van Dijk uit in de middencirkel, waardoor deze naam een maand later in het gras in Enschede verscheen. Deze actie schoot bij FC Twente in het verkeerde keelgat, aangezien de club niet verwachtte dat kunstenaar Van Dijk dit zou doen.

Daarop werd de terreinbeheerder van FC Twente aan het werk gezet om het gras alsnog te repareren. "We hadden net de boel in orde, en nu dit. Gras is bij ons, zoals voor elke voetbalclub, heilig. Onze ‘groundsman’ Henri de Weert heeft alles uit de kast moeten halen om de schade te herstellen. De schade in materialen en uren is aanzienlijk. Dat die vergoed moet worden, lijkt me duidelijk", vertelde manager operationele zaken Eugenio Porcu in een eerder interview met de Tubantia.

Deze maand heeft FC Twente een betalingsherinnering gestuurd, wat Pier van Dijk woedend maakt. "De club heeft geweigerd om met ons te praten. En dan opeens dit", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Als ze volhoudt krijgt ze van mij een tegenrekening", die bestaat uit een schadevergoeding voor het vernielen van het kunstwerk in de middenstip.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner