04.11.2015 12:38

Verdedigers in vorm in het Team van de Week

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Nadat speelronde 11 van de Eredivisie afgelopen weekend werd gespeeld, zetten we nu de spelers die het beste presteerden op een rijtje. Waar we de voorbije weken voornamelijk Feyenoorders zagen terugkeren in het Team van de Week, zijn die deze week afwezig. Niet raar, want de Rotterdammers verloren sinds lange tijd weer eens. ADO Den Haag (1-0) won die wedstrijd mede dankzij een ijzersterk keepende Martin Hansen. De goalie werd niet gepasseerd en is dankzij zijn goede optreden verkozen tot beste doelman van afgelopen speelronde.

Voor het eerst dit seizoen zien we ook een viermans verdediging in het Team van de Week. Dat is om de doodeenvoudige reden: er waren veel verdedigers die goede cijfers kregen. Daartegenover staat dat de middenvelders ditmaal wat aan de lage kant scoorden. Uitzonderingen daargelaten uiteraard. Vitesse verdediger Kevin Diks was de beste van allemaal. Hij kreeg een rapportcijfer van 7.5 voor zijn optreden tegen Excelsior. Net als Diks, incasseerden Caner Çavlan en Jaïro Riedewald geen tegentreffers. Riedewald stond overigens vorige week ook al in het Team van de Week. De linksback van deze achterhoede is Lucas Woudenberg. De jonge verdediger zag wel twee doelpunten tegen krijgen, maar wist er zelf ook één te maken in de met 2-4 gewonnen wedstrijd bij AZ.

Door naar het middenveld. Daar zien we drie namen die we gezien de prestaties van die spelers daar ook mogen verwachten. Davy Klaassen was weer terug na een hersenschudding en luisterde zijn rentree op met twee doelpunten en een 7.63 als rapportcijfer. Thomas Bruns is ook een vaste klant in het Team van de Week. Heracles won met 2-1 van Willem II en Bruns was tot twee keer toe de aangever bij de doelpunten. Hakim Ziyech maakt zijn debuut in dit elftal. Hij is de enige speler deze keer die zich ondanks het verlies van zijn ploeg alsnog in het Team van de Week heeft gespeeld. Hij krijgt een 6.75.

Tot slot de aanvallers. Ajax was goed op dreef zaterdagavond en won in eigen huis gemakkelijk van Roda JC. Van de zes goals werden er twee door Arkadiusz Milik en twee door Viktor Fischer gemaakt. Beide namen ook nog eens twee assists voor hun rekening en daarom is het niet gek dat we deze twee Ajacieden terug zien met dikke voldoendes. Viktor Fischer is zelfs uitverkozen tot beste speler van afgelopen speelronde. Anthony Limbombe maakt het gezelschap compleet. De Belg in Nijmeegse dienst was net als zijn medeaanvallers twee keer trefzeker, waarvan één prachtige vrije trap. Limbombe maakt het elftal compleet en noteert een cijfer van 7.63.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner