05.11.2015 11:16

AZ krijgt over twee weken duidelijkheid

Madjer Lukoki (l.) vecht een duel uit met Niek Ripson (r.) tijdens Kozakken Boys - Spakenburg. (04-10-2014)
Madjer Lukoki (l.) vecht een duel uit met Niek Ripson (r.) tijdens Kozakken Boys - Spakenburg. (04-10-2014)

AZ Alkmaar weet over twee weken welke club de tegenstander zal zijn in de achtste finale van het bekertoernooi. Kozakken Boys won in de vorige ronde van HBS, maar is mogelijk in de fout gegaan.

Zaterdag topklasser Kozakken Boys liet tijdens het bekerduel met zondag topklasser HBS Madjer Lukoki invallen. De aanvaller stond in eerste instantie niet op het wedstrijdformulier, maar Lukoki mocht na goedkeuring van de vierde official toch al vroeg in de wedstrijd invallen. In de rust is Lukoki alsnog op het wedstrijdformulier gezet. HBS heeft daarom een officiële aanklacht ingediend.

"De aanklager onderzoekt of Kozakken Boys de reglementen op een correcte wijze heeft nageleefd of dat de club verwijtbaar foutief heeft gehandeld", laat de KNVB via de officiële kanalen weten. "Hij heeft de zaak inmiddels voorgelegd aan de reglementscommissie."

Aangezien het bekerduel op het programma staat voor 16 december zal de commissie sneller dan gebruikelijk uitspraak doen. Normaal gesproken gaan er zes in plaats van twee weken overheen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner