06.11.2015 14:22

Jurić is blij in Nederland: "De beste stap"

Waar Tomi Jurić (r.) blij is met zijn treffer, baalt Jeff Stans juist van de tegentreffer. De Australische Kroaat scoort alweer zijn derde goal in de Eredivisie. (24-10-2015)
Waar Tomi Jurić (r.) blij is met zijn treffer, baalt Jeff Stans juist van de tegentreffer. De Australische Kroaat scoort alweer zijn derde goal in de Eredivisie. (24-10-2015)

Met Tomi Jurić haalde Roda JC een tropische verrassing naar de Eredivisie, die na de openingsfase van de competitie aangenaam blijkt te zijn. De spits scoort veel en is dan ook blij dat hij de overstap naar Nederland maakte.

De Australiër tekende afgelopen zomer een eenjarig contract in Limburg, met de optie om daar nog een jaar bij aan te plakken. "En dat is de beste stap die ik had kunnen maken", vertelt een tevreden spits in gesprek met het Algemeen Dagblad. Toch heeft de aanvalsleider, die eerder in Kroatië en Australië speelde, het niet makkelijk in Nederland.

"Het is niet eenvoudig, ik moet aan veel dingen wennen", gaat Jurić verder. Aan bijvoorbeeld de samenwerking met collega Richmond Boakye. "Wij kunnen het goed vinden, maken op de training ook wel eens een dolletje, maar het moet nog groeien tussen ons. Je kunt niet zomaar de knop omzetten. Dat komt nog wel en dan komen ook de doelpunten. En dan maakt het niet uit wie ze scoort, als we maar winnen."

Qua doelpunten ziet het echter wel goed bij Jurić, want de spits scoorde in acht wedstrijden vier keer voor zijn nieuwe werkgever. Tegen Ajax lukte dit echter niet, toen de Australiër voor het eerst in een groot stadion in Nederland speelde. "Net als een groot aantal anderen was ik onder de indruk van de entourage in de ArenA. Dat zijn we niet gewend. Het was een dure les, maar nu zijn we weer gefocust", kijkt de Australiër terug op de 6-0 nederlaag in Amsterdam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner